Tradiții de nuntă din întreaga lume

Când participați la o nuntă, cel puțin în Canada sau SUA, s-ar putea să vă așteptați la anumite ritualuri: miresele care poartă voal pe culoar; aruncări de buchete sau jartiere către oaspeți. Dar asta este ceea ce este comun în America de Nord. Pe tot globul, există sute de ritualuri de nuntă, colorate în povestiri și simbolism. 

Aflați despre câteva tradiții fascinante de nuntă de pe tot globul.

După ce ai citit despre aceste tradiții, s-ar putea chiar să fii inspirat să aduci o tradiție veche în nunta ta. Iată câteva dintre cele mai interesante: 

 

China

Roșul este o culoare de bun augur pentru nunțile chinezești, simbolizând loialitatea și dragostea. Mireasa și domnișoara de onoare vor purta de obicei rochii roșii de mătase, așa că oaspeții ar trebui să evite să poarte această culoare. De asemenea, alb-negru trebuie evitat, deoarece aceste nuanțe sunt rezervate înmormântărilor. Un alt ritual popular este ceremonia ceaiului. Cuplul va îngenunchea și va servi cu ceai părinții, bunicii și bătrânii, care le va oferii binecuvântările lor cuplului. 

Grecia

Se crede că agățatul cuburilor de zahăr de rochia de mireasă, de buchet sau de mănușă le va oferii o căsnicie dulce. Scuipatul în cuplu este, de asemenea, noroc, un ritual care a început din cele mai vechi timpuri. (Da, vorbim serios!) Deși în zilele noastre, oaspeții vor sufla în aer în schimb, mimând această tradiție de nuntă.

Polonia

Părinții dau cuplului de nuntă pâine cu sare, care simbolizează abundența în viitoarea lor casă. Pentru a-l spăla, cuplul bea vodcă sau vin, apoi aruncă și sparge paharele.

Irlanda

Postul de mână, un vechi ritual celtic care apare încă în ceremoniile moderne, include înfășurarea cu o frânghie sau o țesătură în jurul mâinilor cuplului pentru a le lega pe viață. Un inel Claddagh, conceput cu două mâini atingând o inimă, este purtat de mireasă cu inima îndreptată spre interior, ceea ce înseamnă că este căsătorită.

Maroc

Înainte de ceremonia de nuntă, mireasa și prietenele ei merg la o baie publică numită hamam. Procedând astfel, mireasa va fi spălată și purificată înainte de a fi căsătorită.

India

Înainte de ceremonie mireasa este împodobită cu modele complicate de tatuaje cu henna pe mâini și brațe. Doamnisoarele de onoare, mama miresei, mătușile și prietenii pot purta și ele henna. Florile de gălbenele, ca ghirlande sau alt decor, sunt, de asemenea populare la nunțile indiene hinduse. Culoarea aurie strălucitoare simbolizează pozitivitatea și fericirea.  

Mexic

O coroană de flori, laso sau „lazzo” atârnă în jurul cuplului în timpul ceremoniei. Lasoul, purtat în jurul umerilor, îi leagă pe viață.

Nigeria

Mireasa, domnișoarele de onoare și alți invitați la nuntă poartă o coafură tradițională înfășurată cu artă numită Gele. Când ceremonia se termină, invitații le oferă nuntașilor un dans pe bani, care simbolizează norocul. 

Italia

Să poartă verde cu o seară înainte de nuntă ceea ce ii aduce noroc miresei. O bucată mică de fier intră în buzunarul costumului mirilor, pentru a aduce cuplului noroc și protecție.  

Tailanda

Unul dintre cele mai importante ritualuri este ceremonia apei, la care invitații toarnă apă peste miri pentru a-i binecuvânta. De asemenea, poate exista și o procesiune de muzică și marș, numită Khan Maak, care conduce cuplul de la casa miresei înainte spre ceremonie.

Peru

 Culorile vibrante sunt un element de bază la nunțile peruane. Veți vedea cuplul de nuntă în poncho-uri geometrice strălucitoare. Există, de asemenea, un cake pull sau cintas de la torta. Panglicile sunt atașate de tortul de nuntă cu o panglică conectată la un inel. Prietenii apropiați ai mireselor vor trage panglicile, iar cel care primește inelul se spune că urmează să fie cerut în căsătorie.

Brazilia

Pe tivul rochiei de mireasă sunt brodate numele prietenelor singure. Se spune acest lucru îi va ajută să își găsească perechea. O altă tradiție obișnuită de nuntă este ca domnișoarele de onoare să nu se îmbrace în ținute la fel (se consideră ghinion ca ele să poarte aceeași rochie!).

Japonia

Purtarea umbrelelor și a evantaielor pliabile este obișnuită pentru miri. Consumul de sake într-un ritual numit san san ku do leagă cuplul și familiile lor.

Franţa

În loc de un tort cu trei niveluri, nunțile tradiționale franceze au adesea un croquembouche, o grămadă de pufuri de cremă glazurate cu caramel. De asemenea, este obișnuit să vezi o piramidă de șampanie, creând un spectacol plin de bule atunci când este turnată peste.

Coreea

Simbolul yin și yang reprezintă unitatea dintre mire și mireasa, unde mireasa poartă roșu, iar mirele poartă albastru. La recepție, un ritual numit paebaek va aduce cuplul și părinții împreună în jurul unei mese pentru mâncare. Ei vor arunca curmale și castane înainte și înapoi unul altuia, simbolizând câți copii va avea cuplul. 

Indonezia

Un dus cu apa si flori peste cuplul nunta de către părinții le arata invitaților cum sunt ei îngrijiți. Dacă nunta indoneziană este musulmană, sunt mulți, atunci nu se servește alcool.

Filipine

Pentru a simboliza unitatea, mirii poartă un acord și un voal la ceremonie. Este obișnuit să-l vezi pe mire într-o cămașă albă cu mâneci lungi, brodată, numită barong tagalog.

Rusia

Pentru distracție și tachinare, părinții miresei o ascund de mire și îl supun provocărilor care o vor câștiga înapoi. Dacă mirele nu poate îndeplini provocările, atunci există o plată de făcut!

Suedia

O coroană din frunze de mirt, în locul unui văl sau coroană, este purtată de mireasă. Apoi, înainte de a merge pe culoar, tatăl ei îi pune o monedă de aur în pantoful drept, iar mama ei îi pune una de argint în pantoful stâng.

 

Există atât de multe moduri de a spune „Da”. Acum cunoști pe câțiva dintre ele și ești mai aproape de a deveni un adevărat cosmopolit!

Cum alegi tema nunții

Q ed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium loremque.

Înapoi Sus

Caută Produsul Dorit

Produsul a fost adăugat în coș cu succes